3 tips för ett snyggt hus och huvud 2021

Vackra saker uppstår från kaos, men du förlorar också många saker i det. En liten organisation kan verkligen inte skada.

Med dessa tre praktiska tips för ett snyggt hus och huvud kommer du att börja 2021 på ett organiserat sätt.

1. Ge saker en permanent plats

Att ge saker en permanent plats är en av de gyllene rengöringsreglerna. Så här ger du saker och ting en permanent plats:
– Håll liknande föremål tillsammans. Lägg till exempel alla laddare i en låda.
– Förvara saker där du (vanligtvis) använder dem.
– Förvara saker du använder ofta på en lättillgänglig plats.
– Ta bilder av saker och klistra in dem på lådorna eller placera där du håller dem.
– Märk fasta fläckar med etiketter, till exempel i kylen, besticklådan eller hyllan med verktyg.
– Lägg till en ny permanent plats i en av dina befintliga rutiner. Tar du alltid av dig skorna omedelbart när du kommer hem? Omedelbart efter detta, sätt dina nycklar på sin nya plats och håll det kvar i några veckor för att göra det till en rutin.

2. Rensa upp den digitala röran

Digital kaos kan göra oss ganska rastlösa. Dessutom bidrar digital skräp inte till integritet och säkerhet för data. Så här förhindrar du digitalt kaos:
– Ge ett snyggt skrivbord. Ge program som du ofta använder en central plats på skrivbordet och förvara filer “du fortfarande behöver arbeta med” i en mapp.
– Skapa en tydlig mappstruktur med undermappar för alla dina filer.
– Använd alltid tydliga titlar för mappar och filer, undvik skiljetecken eller mellanslag i titlarna och ha en fast struktur. Starta till exempel namn med ett nummer. Så inte: IMG_458 eller Photos Sinterklaas 2019, utan: 2019_sinterklaas_fotos.
– Skapa mappar för din e-postinkorg. Skapa en att göra-mapp för e-postmeddelanden som du inte kan svara på några minuter.

3. Organisera dina digitala foton

Att välja dina digitala foton kanske inte är det roligaste jobbet, men du blir så glad när det är klart! Så här organiserar du dina digitala foton effektivt:
– Förvara en säkerhetskopia av dina foton på en central plats. Tänk på en extern hårddisk, USB-minne (märkt med en etikett, så att du omedelbart kan se vad som finns på den) eller online i molnet som Google Drive, One Drive från Microsoft, Dropbox, iCloud Drive, etc.
– Skapa mappar för att dela dina foton och börja med en grov sortering, till exempel efter år och dela sedan bilderna i undermappar.
– Flytta bilderna till rätt mappar och visa sedan per mapp vilka foton du vill behålla eller inte.
– Ta bort dubbla foton. Detta kan ofta göras automatiskt. Ta bort foton som ser ut som andra foton.
– Behåll bara dina bästa foton.
– Fråga dig själv om du kommer att tycka att vissa bilder är intressanta om tjugo år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Book Community Culture Fashion Food

Dessa delar av din diskmaskin är väsentliga

Numera stöter vi på en diskmaskin i de flesta hus i vårt land. Logiskt, eftersom den här enheten tar mycket arbete ur våra händer. När allt kommer omkring behöver vi inte längre tvätta smutsiga rätter manuellt. Diskmaskinen gör detta åt oss. Förresten rengörs disken bara ordentligt om apparaten fungerar som den ska. Ett antal delar […]

Read More
Book Community Culture Fashion Food

Isolera ditt hem bättre? Det här är alternativen!

Detta säkerställer att den varma luften snabbt dras ut på vintern. Dessutom är det svårt att hålla värmen ute på sommaren. Skäl nog för att isolera ditt hem ordentligt. Det enda problemet är att många inte vet hur man gör det. För att ge dig en hand har vi listat fem alternativ för bättre isolering […]

Read More
Book Community Culture Fashion Food

4 olika typer av köksbänkskivor

Trött på den aktuella stilen i köket? I så fall kan det vara intressant att renovera köket. Att renovera ett kök behöver inte betyda att du helt förnyar det. Ett bra alternativ är till exempel att byta ut köksfronten! Detta är relativt billigt och får köket att se ut som nytt igen. Speciellt när apparaterna […]

Read More