4 olika typer av köksbänkskivor

Trött på den aktuella stilen i köket? I så fall kan det vara intressant att renovera köket.

Att renovera ett kök behöver inte betyda att du helt förnyar det. Ett bra alternativ är till exempel att byta ut köksfronten! Detta är relativt billigt och får köket att se ut som nytt igen. Speciellt när apparaterna i köket fortfarande fungerar som de ska och skåpets ram inte skadas kan det vara tillräckligt att byta ut fronten.

Ett alternativ till att byta ut köksfronterna är att förnya köksbänken. När du byter en köksbänk kan du välja mellan olika typer av material. Nedan har vi listat fyra för dig!

1. Bänkskiva i plast

Att renovera köket billigt innebär att det är intressant att välja en bänkskiva i plast. Materialet är inte bara billigt utan finns även i många olika utföranden. På så sätt hittar du alltid en köksbänkskiva vars färg matchar de befintliga skåpen i köket.

2. Bänkskiva i sammansatt kök

En sammansatt köksbänkskiva är dyrare! Det är ett särskilt vackert material på grund av sitt snygga och moderna utseende. Välj en bänkskiva i mörk färg så att den ser bra ut även i ett klassiskt eller lantligt kök. Jämfört med en bänkskiva i plast ger en bänkskiva i komposit omedelbart köket ett mycket lyxigt utseende. När det gäller hårdhet kan komposit jämföras med granit. Denna hårdhet gör att bänkskivorna i köket repas och är slitstarka. Perfekt om du regelbundet lämnar knivar svängande på bänkskivan.

3. Bänkskiva i keramik

Letar du efter en köksbänkskiva som är nästan oförstörbar? Fråga sedan om en keramisk bänkskiva i en köksbutik i ditt område. Materialet ger köket karaktär och kan användas i moderna, lantliga och klassiska kök. Den höga kvaliteten på keramik gör dessa köksbänkar till en investering för framtiden! Det är ett bra alternativ till en kompositbänkskiva. Fördelen med keramik framför komposit är att detta material är mer värmebeständigt. n

4. Bänkskivor i granit

Ett fjärde alternativ är en bänkskiva i granit. Precis som bänkskivan i komposit och keramik är dessa köksbänkskivor också särskilt smakfulla. Du kan beställa köksbänkskivorna i olika utföranden från de flesta köksbönder. På det här sättet hittar du alltid en bänkskiva i granit som passar din personliga smak. Välj till exempel mellan en polerad bänkskiva och ett läderutseende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *