Isolera ditt hem bättre? Det här är alternativen!

Detta säkerställer att den varma luften snabbt dras ut på vintern. Dessutom är det svårt att hålla värmen ute på sommaren. Skäl nog för att isolera ditt hem ordentligt. Det enda problemet är att många inte vet hur man gör det. För att ge dig en hand har vi listat fem alternativ för bättre isolering av ditt hem.

1. Isoleringsglas

Fönstren i många gamla hus i vårt land består fortfarande av en enda glasplatta. Enkelglas bidrar inte precis till god isolering. När allt kommer omkring går värmen lätt genom en enda glasplatta. Har du fortfarande lite glas hemma? Byt ut detta om du vill isolera ditt hem bättre. Dubbelglas isolerar mycket bättre, men nuförtiden kan du också välja HR ++ -glas eller trippelglas. Detta glas är ännu tjockare än dubbelglas, vilket innebär att värmen inte tränger igenom så snabbt. Med detta glas är ditt hem mycket bättre isolerat.

2. Takisolering

Många vet att varm luft stiger. Detta händer inte bara utanför, utan också inuti. Är din värme på på vintern? Då drar värmen ofta uppåt. Om det inte finns någon platt takisolering kommer den varma luften snabbt att fly. Din värmepanna fortsätter att fungera. Du förhindrar detta med hjälp av takisolering. Genom att förse insidan av ditt tak med isoleringsmaterial förblir värmen bättre inuti. Som ett resultat måste centralvärmepannan arbeta mindre och det säkerställer att din energiräkning är lägre.

3. Kavitetsisolering

På utsidan av ditt hem finns det inget sätt att det finns utrymme mellan de inre och yttre väggarna. Ändå är detta fallet med de flesta hem. Vi kallar också detta utrymme för hålmuren. En hel del värme går vanligtvis förlorat genom kavitetsväggen. Vill du att dina väggar ska hålla värmen bättre? Sedan erbjuder kavitetsisolering en lösning. Du kan få denna isolering installerad av ett professionellt företag. De applicerar isoleringsmaterialet på kavitetsväggen med specialutrustning.

4. Väggisolering

Inte alla hem har en hålvägg. I så fall är hålrumsväggisolering inte möjlig. Detta betyder inte att du måste svälja värmeförlusten genom väggen. Nej, för du kan också välja fasadisolering. I så fall appliceras isoleringsmaterialet på utsidan av väggen. Detta gör väggen tjockare. Eftersom isoleringen på utsidan av ditt hem inte ser bra ut är isoleringsmaterialet avslutat med stenremsor. Precis som med kavitetsisolering gäller det också för fasadisolering att du använder detta av ett specialiserat företag.

5. Golvisolering

Det finns ett kryputrymme under nästan alla hem i vårt land. Eftersom detta är ett ihåligt utrymme går mycket värme förlorat genom kryputrymmet. Om du vill att mindre värme ska gå förlorad kan du välja att isolera golvet. Du isolerar ett golv längst ner, så i kryputrymmet. I så fall applicerar du isoleringsmaterial på golvets undersida. Du kan använda termiska kuddar för detta, men också skum eller korkplattor. När PUR-golvisoleringen har applicerats kommer du att märka tillräckligt snabbt för att värmen bibehålls bättre. Först och främst har du fina varma fötter med isolerat golv och dessutom går mindre värme förlorat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Book Community Culture Fashion Food

Dessa delar av din diskmaskin är väsentliga

Numera stöter vi på en diskmaskin i de flesta hus i vårt land. Logiskt, eftersom den här enheten tar mycket arbete ur våra händer. När allt kommer omkring behöver vi inte längre tvätta smutsiga rätter manuellt. Diskmaskinen gör detta åt oss. Förresten rengörs disken bara ordentligt om apparaten fungerar som den ska. Ett antal delar […]

Read More
Book Community Culture Fashion Food

4 olika typer av köksbänkskivor

Trött på den aktuella stilen i köket? I så fall kan det vara intressant att renovera köket. Att renovera ett kök behöver inte betyda att du helt förnyar det. Ett bra alternativ är till exempel att byta ut köksfronten! Detta är relativt billigt och får köket att se ut som nytt igen. Speciellt när apparaterna […]

Read More
Book Community Culture Fashion Food

3 tips för ett snyggt hus och huvud 2021

Vackra saker uppstår från kaos, men du förlorar också många saker i det. En liten organisation kan verkligen inte skada. Med dessa tre praktiska tips för ett snyggt hus och huvud kommer du att börja 2021 på ett organiserat sätt. 1. Ge saker en permanent plats Att ge saker en permanent plats är en av […]

Read More