Murgröna, Murgröna som häck

Murgrönan är en vacker blomma som murar in ditt hus med sin gröna färg. Men om du inte planterar den på rätt ställe, kan den snabbt bli en tråkig murgrön. Lär dig hur du planterar och vårdar din murgröna för att få den att blomma på rätt ställe.

Murgröna – en kort introduktion

En murgröna är en grön växt som används ofta för att skapa häckar. De flesta murgrönor kan bli ganska stora, så de är perfekta för att göra ett avskilt utrymme i trädgården. Murgrönor är också lättskötta och kräver inte mycket vatten eller någon annan form av underhåll.

Murgröna som häck

En murgröna är en fantastisk växt att ha som häck. De är tåliga mot salt och tål torka bättre än många andra växter. Dessutom är de lätta att sköta om – de kräver inte mycket vatten eller gödning. Murgrönor kan bli ganska stora, så det är important att plantera dem några meter från huset eller andra byggnader.

Plantering och skötsel av murgröna

Murgröna är en perfekt buske för att skapa en grön oas i trädgården. Murgröna är en vacker och frodig växt som passar utmärkt som häck eller prydnad i trädgården. Murgröna trivs bäst i soligt läge och gillar inte att stå i fuktig jord. Innan du planterar murgröna, se till att du har en plats i trädgården där den kan få några timmars sol om dagen.

När du planterar murgröna, använd en god jordblandning och fyll potten eller hinken ungefär två tredjedelar full med jordblandning. Gör ett hål mitt i potten så att murgrönans rötter kan få plats och tryck sedan fast jordblandningen runtom plantan.

Murgröna är en växt som trivs bäst i ett fuktigt, men inte fuktigt klimat. Se till att jorden runtom murgrönan är alltid lite fuktig för att njuta av den frodiga busken. Murgröna behöver regelbunden gödsling under hela säsongen och kan behandlas med en universalgödning varannan vecka. Busken behöver också beskäras regelbundet under hela säsongen, eftersom plantan annars kan bli oryddad och oregelbunden i formen.

En murgröna är en perfekt gröda för att skapa en livlig, frodig och tät häck. De växer snabbt och kan bli ganska stora, så det är viktigt att plantera dem med lite avstånd från varandra. När du planterar murgröna är det bra att använda en kompostrik jord som är rik på näring. Gör ett hål i jorden som är ungefär dubbelt så stort som potten de vuxit i, blandar sedan i lite kompost och vatten innan du placerar plantan i hålet och trycker fast jorden runt den.

Murgrönor behöver mycket vatten under de första veckorna efter planteringen, så se till att jorden inte torkar ut. Efter några veckor kan du börja minska vattningen gradvis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *